Inspectie onderzoekt narcose door tandartsen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat tandartsen controleren die angstige patiënten onder volledige narcose of met lachgas behandelen.

 

Dat heeft een woordvoerder van de IGZ zaterdag bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in de Volkskrant.

De inspectie wil onderzoeken of narcose wel altijd nodig is en of tandartsen wel genoeg expertise in huis hebben om zo'n behandeling veilig te kunnen doen.

Zo'n zeshonderdduizend Nederlanders hebben een tandartsfobie. Steeds meer praktijken spelen daarop in door behandelingen onder narcose of met lachgas aan te bieden. Het is niet bekend hoeveel tandartsen het in hun pakket hebben.

De Stichting voor Bijzondere Tandheelkunde in Amsterdam, die angstpatiënten begeleidt, vindt dat er te veel tandartsen zijn die patiënten onder narcose behandelen.

 

Risico's

 

"Als je patiënten steeds onder narcose behandelt komen ze niet van hun angst af", zegt directeur Dyonne Broers in de krant.

Broers waarschuwt voor de gezondheidsrisico's van een narcose. Volgens haar is narcose alleen goed voor mensen die daarvoor een psychologische indicatie hebben of een verstandelijke of lichamelijke beperking. Dat is echter maar een heel klein deel van alle patiënten.

 

Door: Novum

Nieuwe tandarts

  • Quae sequuntur igitur?
  • An vero displicuit ea, quae tributa est animi virtutibus tanta praestantia?
  • Eam si varietatem diceres, intellegerem, ut etiam non dicente te intellego;
  • Alterum significari idem, ut si diceretur, officia media omnia aut pleraque servantem vivere.

Contact

Tandartservaring.nl
Ursula van Raesfeltlaan 34
6994 BC
De Steeg