Ruim eén op de vijf mijdt tandarts

Jaarlijks gaat ruim één op de vijf Nederlanders niet naar de tandarts. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 

Reden tot zorg is dat niet. De zorgkosten stijgen er namelijk nauwelijks door, zo laat de Nederlandse Maatschappij ter bevordering van Tandheelkunde (NMT) weten.

Het grootste deel van de 21,5 procent van de Nederlandse bevolking dat jaarlijks de tandarts mijdt, is namelijk edentaat. Oftewel, die mensen hebben geen enkele tand en kies meer in hun mond en gebruiken bijvoorbeeld een kunstgebit.

 

Jonge kinderen

 

"Dat geldt voor een belangrijk deel van de mensen die niet gaan. Een andere groep die niet naar de tandarts hoeft, zijn kinderen tot en met twee jaar. Ook die tellen mee", legt een woordvoerster van de NMT uit.

Vandaar ook dat het percentage Nederlanders dat de tandarts niet jaarlijks met een bezoek vereert, ongeveer gelijk blijft. Er is weinig winst te halen bij deze groepen.

"Er zijn natuurlijk ook mensen met een enorm goed gebit, die gaan ook niet altijd", geeft de woordvoerster aan. Maar het komt zelden voor dat deze mensen vervolgens klachten hebben die te wijten zijn aan hun uitstelgedrag.

 

Door: Gezondheidsnet

Nieuwe tandarts

  • Quae sequuntur igitur?
  • An vero displicuit ea, quae tributa est animi virtutibus tanta praestantia?
  • Eam si varietatem diceres, intellegerem, ut etiam non dicente te intellego;
  • Alterum significari idem, ut si diceretur, officia media omnia aut pleraque servantem vivere.

Contact

Tandartservaring.nl
Ursula van Raesfeltlaan 34
6994 BC
De Steeg